Seminaarit ja tapahtumat

Finnbeing-kehittämismatkan järjestämiä tilaisuuksia: koulutuksia ja työpajoja, seminaareja ja opintomatkoja!

Rohkeus kokeilla ja vapaus menestyä - 12.11.14

lähettänyt Sirkka Paananen 2.10.2014 klo 5.25   [ 3.11.2014 klo 3.36 päivitetty ]

Hyviä käytäntöjä, kokemuksia, oppia ja elämyksiä on luvassa "Rohkeus kokeilla ja vapaus menestyä - kokemusseminaarissa. 12.11.14 klo 10 – 16, Lakomäen Metsäkartano (Viitasaarentie 2900, Kannonkoski)
Ilmoittaudu 4.11. mennessä sirkka.paananen@witas.fi tai lomakkeella. 

Tilaisuus on maksuton ja sopii kaikille hyvinvointi- ja matkailualan yrityksille ja alan kehittämisestä kiinnostuneille.

Ohessa tilaisuuden ohjelma:

klo 10 Aamukahvit ja tervetuloa

Jäätaidetta, Keijo Penttinen, PS-Studio

Tuotekehitys – elinehto, Marja Hakkarainen, Pikkupeura

Pitkäjänteinen tuotekehitys, Mirja Oikari, Jakolan tila

Green Care – tuotekehitys, Satu Kumpulainen, Isokummun Lammastila

Kehittämiskeskustelua!

klo 11.30 Pieni hengähdystauko

Jatkuva kehittäminen, Pipsa Wagner, Purola Farm

Yhteistyön avaimet, Aulis Kopsala, Hirvikoski

Tarinat ja erityisyys asiakasajattelussa, Anne Hakkarainen, VilliPeura

Kehittämiskeskustelua!

klo 13.00 lounas (omakustanteinen)

klo 13.30 ”Hyvinvointia suomalaisesta luonnosta” – luonnosversio, Keijo Penttinen, PS-Studio

klo 13.45 ”Vain pelko kuolee”, Harri Istvan Mäki, kirjailija, teatteriohjaaja, opettaja

klo 15.00 Yhteenvetoa ja tulevaisuuden näkymiä, Mirja Arkimaa, Witas Oy

Kehittämiskeskustelua!

klo 16.00 Kiitos ja hyvää kotimatkaa!

Syvennä vuorovaikutustaitoja ja itsetuntemusta 14.5.14

lähettänyt Sirkka Paananen 19.3.2014 klo 6.07   [ 19.5.2014 klo 2.36 päivitetty ]

Leena Aijasaho johdatteli meitä  "Aidompaa kohtaamista" - teemalla itsetuntemukseen enneagrammin avulla.  Opimme tuntemaan yhdeksän persoonallisuustyyliä ja hieman myös kolmesta jokaiseen tyyliin vaikuttavasta näkökulmasta. 

Etukäteistehtävän avulla olimme hahmottelimme eniten omaa toimintaamme vastaavaa persoonallisuustyyliä. Kuka olikaan "Varma vaikuttaja" ja kuka "Viipyilevä rauhanrakentaja"? 

"Kurssilla hahmotat oman persoonallisuustyylisi ja voit tutkia sitä ja oivaltaa! Enneagrammin avulla voit löytää voimavaroja ja tasapainoa elämääsi ja parantaa vuorovaikutustaitojasi! Läsnäolo, kyky pysähtyä antaa vaihtoehtoja automaattisen käyttäytymisen sijaan. Opit kuuntelemaan ja kohtaamaan aidommin".

Päivän aikana otimme askeleen syvemmälle itsetuntemukseen sekä saimme Leenalta vinkkejä itsetuntemusmatkan jatkamiseksi.
Kiitos, Leena! 

Benchmarking -matka Wild Taiga -alueelle 16. -17.12.13

lähettänyt Sirkka Paananen 15.1.2014 klo 5.37   [ 15.1.2014 klo 5.38 päivitetty ]

Finnbeing-hanke keskittyi syksyn 2013 aikana benchmarking-ajattelun ja toimintatavan käyttöönottoon. Wild Taiga – yrityksiin suuntautuva opintomatka  oli kehitetyn bm-toimintatavan kokeilu ja samalla verkostotoimintamalleihin tutustumista.
Matkan aikana erityisesti tutkittaviksi alueiksi valittiin asiakashallinta, arvot ja tarinat sekä verkostot. Jokaiselle vierailukohteelle lähetettiin kunkin aihealueen kysymyslistat, jotta he voivat valmistautua kysymyksiimme. Samoilla kysymyslistoilla kartoitettiin Finnbeing- yrityksissä syksyn aikana toiminnan ”pullon kauloja”. Matkalle lähteville jaettiin kustakin aihealueesta lomake, jossa oli lyhyt ongelman kuvaus, apukysymyksiä sekä tyhjää tilaa ratkaisuja varten. Tällä tavoiteltiin sekä systemaattista ongelman ratkaisun toimintamallia että ratkaisujen ja löydettyjen ideoiden dokumentointia. Dokumentointi kun on benchmarkingissa keskeisen tärkeää. 

Lue matkakohteista ja heränneistä ajatuksista lisää opintomatkaraportista.

Matkailuyritysverkosto – myyntiä, markkinointia ja edunvalvontaa?

lähettänyt Sirkka Paananen 13.9.2013 klo 0.24

Kuuluko pienten maaseutumatkailuyrittäjien ääni?  Kasvattaako verkostoituminen myyntiä?

Tervetuloa keskustelemaan ja kuuntelemaan asiantuntijoiden puheenvuoroja verkostoseminaariin torstaina 3.10.2013 kello 8.30–15.30. Seminaari järjestetään Survo-Korpelan tilalla (http://www.kartanopidot.com/yhteystiedot-ja-sijainti).

Seminaariin osallistuminen on maksutonta, mutta järjestämme päivän aikana omakustanteisen lounaan (10€/hlö).

Seminaariin pääset ilmoittautumaan osoitteessa: http://ruokacentria.com/index.php/kalenteri. Ilmoittautua voit sivun oikeassa sivupalkissa olevaa ilmoittautumislomaketta käyttäen.

Seminaarin järjestää Maalla –hanke.  Lisätietoja: Suvi Ahonen suvi.ahonen@jamk.fi puh. 050 432 8725 Krista Karhunen krista.karhunen@jamk.fi puh. 050 597 5473

Keksintöjen Viikko Viitasaarella 20.-21.9.13

lähettänyt Sirkka Paananen 13.9.2013 klo 0.13   [ 11.10.2013 klo 2.29 päivitetty ]

Valtakunnallinen Keksintöjen Viikko – tapahtuma järjestettiin19.-21.9.2013 Viitasaarella jo seitsemännen kerran.  Keksintöjen Viikko kokoaa saman katon alle keksijöitä, valmistajia, jakelukanavien edustajia, rahoittajia sekä palveluntuottajia ja tarjoaa näin erinomaisen mahdollisuuden verkostoitumiseen ja yhteistyökumppaneiden löytämiseen.

Keksintöjen viikon tunnelmia ja videoita:http://www.keksintojenviikko.fi/

7.5.13 Iloa yrittäjän arki-ilmaisuun

lähettänyt Sirkka Paananen 18.4.2013 klo 1.13   [ 12.5.2013 klo 23.23 päivitetty ]

Kevään seminaari- ja työpajasarja päättyi Iloa yrittäjän arki-ilmaisuun työpajaan 7.5. klo 10-16. Pilvi Honka Kulttuuriosuuskunta ArtHyst!:stä  innosti ja toi työkaluja vakuuttavaan ja positiiviseen  ilmaisuun. Keskustelu oli vilkasta ja koulutuksen tunnelma oli rento ja hyväksyvä.  Keskustelimme dialogista, vuorovaikutuksesta ja sen merkityksestä sekä statuksesta viestinnän vaikutustekijänä.

"Epäonnistumisen pelko lisää epäonnistumisen todennäköisyyttä. Keskity viestinnässä toiseeen ihmiseen, älä itseesi. Kasvojen menettämisen pelko aiheuttaa "tyrmäämisen". Toisen viestit torjutaan jyrkästi. Toisen arvostaminen edistää vuorovaikutuksen onnistumista. Vuorovaikutuksessa kilpaileminen ei ole hyväksi. Dialogissa kaikki äänet tulevat kuulluiksi. Dialogin tulosta ei voi ennakolta päättää."

Koulutuspaikkana oli viihtyisä Urpilan kartano Kinnulassa. Koulutus järjestettiin yhteistyössä MSL:n Näkökulmaverstas -hankkeen kanssa.

Ohessa kolutuksen ohjelma ja palauteyhteenveto.

9.4.13 Tee tulosta tyylillä 2 - myynti, myyntikanavat ja myyntipuhe

lähettänyt Sirkka Paananen 8.4.2013 klo 4.25   [ 18.6.2013 klo 0.41 päivitetty ]

Malako- ja Finnbeing- hankkeet järjestivät yhteistyössä myyntiaiheisen seminaarin 9.4.13. Seminaarin aloitti Lomarenkaan myyntijohtaja Juha Purhonen tuomalla esiin Lomarenkaan kokemuksia myyntikanavista ja asiakkaan laadun odotuksista ja tarpeista.  Myynnin onnistumisen kannalta on oleellisen tärkeää erottautua ja tarjota mahdollisuus ostoon välittömästi (saman istunnon aikana). Oikeat kumppanit on tärkeää löytää, "kumppanikaupan" osuus on merkittävää Lomarenkaan myynnissä.
 
Monkey Busineksen Aktiivipoika Tatu ja Valtteri ”Melkko” Melkoinen hioivat kanssamme lyhyttä myyntipuhetta (hissipuhe). Hissipuhe on yksi tapa auttaa myyntiä. Kun kohtaa uusia ihmisiä – on puhe valmiina ja voi keskittyä kuulemaan toista!  Tatu toi esiin Timo Ropen myynnin sipuli -esimerkin: ensin tulevat mielikuvat, hyödyt ja vasta sitten ominaisuudet! Herätä asiakkaan mielenkiinto!
Myynti on ihmisten johtamista ja vaatii suunnitelmallista työtä päästä sattuman yläpuolelle.

Sähköinen liikentoiminta Suomi Oy:n Kirsi Mikkola kehoitti laittamaan oman myyntipuheen videoituna kotisivuille. Kannattaa miettiä mitä tietoja asiakkaalta on hyödyllistä kysyä, perustietojen lisäksi. Asiakkaalle pitäisi pystyä tarjoamaan lisäpalveluja jo ennen hänen tuloaan.  Henkilökohtainen palvelu voi olla myös sähköisten välineitten kautta, esim.  chat tai skype. Kaikilla tuotteilla on oltava selkeä hinta, joka on kyettävä sanomaan heti kun asiakas kysyy.  Kirsti Mikkolan aineisto Slide Share -palvelussa.

Yrityksen nimen ja ilmeen tulee olla yhtenäinen kaikilla kanavilla: verkkonäkyvyydessä aina sama nimi! PK-yritysten kannattaa liittyä yhteen myynnin ja markkinoinnin tehostamiseksi!

Kirsi Mikkola kertoi että on olemassa useita ilmaisia työkaluja, joilla yritys voi omaa verkkonäkyvyyttään kehittää ja seurata. Vinkkejä niistä löytyy sähköinenliiketoiminta.info -sivuilta. 

Seminaarin ohjelma ja aineistot ovat ohessa (täydentyy vielä).

20.4.13 HYVÄÄ LÄHELTÄ - messutapahtuma

lähettänyt Sirkka Paananen 5.4.2013 klo 4.50   [ 8.5.2013 klo 1.04 päivitetty ]

Kaustisen Raviradalla toteutettiin 20.4.13 yhteistyössä Kasen, Hinku- ja Finnbeing-hankkeen sekä paikallisten yritysten kanssa Hyvää läheltä -messutahapahtuma. Tapahtumassa oli esillä kooste lähialueen hyvinvointi-, matkailu- ja palvelutoimijoiden palvelu- ja tuote paletista.  
 
HYVÄÄ LÄHELTÄ 20.4.13
 

"Messujen ohjelmaa voisi kutsua yhdellä sanalla runsaaksi. Luvassa on muotinäytös, yrittäjien tuotteiden ja toiminnan esittelyjä kuten maistiaisia laserakupunktiosta, jäsenkorjauksesta ja kosmetologin palveluksista. Luennoitsijoiksi ovat lupautuneet personal trainer Maarit Peltoniemi joka kertoo Liikunnasta ja terveellisestä ravinnosta, Maa- ja kotitalousnaisten kotitalousneuvoja Seija Varila jonka luennon aiheena on lähiruoka sekä psykologian tohtori Virpi-Liisa Kykyri Click Consulting-yrityksestä, joka kertoo hyvästä vuorovaikutuksesta hyvinvoinnin lähteenä." kertoo PRASU-lehti.

Tee tulosta tyylillä 2. - myynti, myyntikanavat ja myyntipuhe 9.4.13

lähettänyt Sirkka Paananen 2.4.2013 klo 5.24   [ 8.5.2013 klo 0.41 päivitetty ]

Seminaari matkailu- ja hyvinvointiyrittäjille ti 9.4.2013 Keski-Suomen Opistolla (Sirkanpolku 1, 44200 Suolahti)

Ohjelmassa:

10.00-10.15  Ilmoittautuminen/ Tervetuloa

10.15 -11.15 Case Lomarengas: Myyntikanava/asiakkaan laadulliset tarpeet, myyntijohtaja Juha Purhonen

11.15-12.00  Lounas (omakustanteinen 9,20€/ kevytlounas 6,50€)

12.00-14.00  Hissipuhe / työpajatyöskentelyä, Monkey Business, Aktiivipoika Tatu ja Valtteri ”Melkko” Melkoinen

14.00-14.15  Kahvitauko

14.15-15.45  Myynti/henkilökohtainen myyntityö/ havainnot työpajasta,
                    Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy, toimitusjohtaja, kouluttaja-konsultti Kirsi Mikkola

15.45              Hyvää kotimatkaa

 Seminaarin järjestävät Matkailusta laatua koko elämään ja Finnbeing –hankkeet.

Tilaisuus on avoin kaikille matkailu- ja hyvinvointiyrittäjille, osallistumismaksu 60€ (em. hankkeiden jäsenyrityksille ilmainen)

Ilmoittautuminen viimeistään 2.4. tiistaina  mari.holopainen@jamk.fi

(finnbeing –yrittäjät: sirkka.paananen@witas.fi)

21. ja 26.3. 13 Tarinallistamalla parempia palveluja

lähettänyt Sirkka Paananen 26.2.2013 klo 5.28   [ 5.4.2013 klo 4.46 päivitetty ]

Anne Kalliomäki Tarinakoneesta johdatteli meitä kahtena työpajapäivänä löytämään yrityksemme ja palvelumme punaisen langan.
 
Yrityksen vision ja ydinajatuksen ympäriltä löytyvät yrityksen päätarina ja tarinapolut. Jotta kokonaisuus on yhtenäinen sama tarina ja/tai samat tarinaelementit toistuvat ja pilkahtelevat yrityksen palveluissa ja tuotteissa.

Tarina tuo esiin sen, mikä erottaa yrityksen muista vastaavista yrityksistä!

1-10 of 12