7.11.12 Ajattele isosti / Anssi Tuulenmäki

Yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäki toi esiin kuinka nykyisin yritysmaailmassa on tapana irtisanoa ihmisiä ja hakea sillä tavoin säästöjä. Onko mikään yritys antanut työntekijöille aikaa kehittää uusia keinoja yrityksen kilpailukyvyn nostoon irtisanomisten sijaan?

Mitenkä luodaan mahdollisimman paljon uusia ratkaisumalleja?  Jos perustetaan työryhmä, joka yhdessä lähtee ratkomaan ongelmaa, on tuloksena usein paljon keskustelua, mutta vain vähän ideoita. Hedelmällisempi tapa on ensin ideoida itse mahdollisimman monta ratkaisua - hullujakin ja  koota sitten yhteen kaikkien ideat ja valita niistä kokeiltavat ratkaisut. 

Uusien ideoiden tulee toimia resurssien houkuttelukoneina. 
Jos yksinkertaisen asian kuten kakun leikkaamisen voi tehdä useilla eri tavoilla, miksei Viitaaaren vanhustenhuoltoakin voisi?

Moni liiketoiminta on organisoitu siten, että asiakkaat häiritsevät toisiaan (esim. lentoasemalla).   Asiakkaat ovat iso resurssi, aina! Esimerkiksi amerikkalaisessa ruokakaupassa on oivallettu, että ostoksilla käynnin voi hyödyntää myös sosiaalisena tapahtumana. Kaupassa on tarjolla pinkinpunaisia sinkku-ostoskoreja. Asiakas voi halutessaan ottaa pinkin korin ja näin osoittaa muille kaupassa asioiville kaipaavansa seuraa.

Unelmat pyörittävät maailmaa, silti unelmointia ei opeteta missään. Henkilökohtaisella tasolla jokaisella tulisi olla oma unelma, oman elämän agenda.  Ihminen, joka tietää mitä kohti pyrkii ja on tekemisissään täysillä mukana, menestyy. 

Jos työntekijä kokee täyttävänsä elämäntehtäväänsä, hän panostaa työhönsä aina täysillä. Jos normaali suoritus on 1 ja työstään innostuneen ihmisen suoritus on 1,1.

Kun 10 henkilöä osallistuu kokoukseen fiiliksellä "taas yksi kokous" ja jokaisen suoritustaso on  0,9, niin osallistujien suoritustaso vain vähenee (0,9 potenssiin 10) 0,348, kun taas asiastaan innostuneiden kokouksen suoritustaso kasvaisi entisestään (1,1 potensiin 10)  2,59.  Innostus synnyttää innostusta!

Hyvä alkuidea kehittyy kokeilemisen kautta toteutuksen ideaksi. Sen sijaan että laatisimme selvityksiä ja suunnitelmia 100 -sivuisiksi raporteiksi, on tärkeää kokeilla alkuideaa. Toimiiko se ja miten sitä tulisi eteenpäin kehittää niin että syntyisi toteutuskelpoinen idea.

Voisiko olla painettava kasvimaa? Yhdistämällä painotekniikkaa maanviljelykseen syntyy siemenrullia, jossa siemet on kiinnitetty paperiin kiinni.  Rullat rullataan auki ja kastellaan, kasvimaa on valmis tuottamaan satoa.

Lue lisää ja tutustu LtoAD-lisenssiin M!nd -sivulla.

SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
Comments