9.4.13 Tee tulosta tyylillä 2 - myynti, myyntikanavat ja myyntipuhe

lähettänyt Sirkka Paananen 8.4.2013 klo 4.25   [ 18.6.2013 klo 0.41 päivitetty ]
Malako- ja Finnbeing- hankkeet järjestivät yhteistyössä myyntiaiheisen seminaarin 9.4.13. Seminaarin aloitti Lomarenkaan myyntijohtaja Juha Purhonen tuomalla esiin Lomarenkaan kokemuksia myyntikanavista ja asiakkaan laadun odotuksista ja tarpeista.  Myynnin onnistumisen kannalta on oleellisen tärkeää erottautua ja tarjota mahdollisuus ostoon välittömästi (saman istunnon aikana). Oikeat kumppanit on tärkeää löytää, "kumppanikaupan" osuus on merkittävää Lomarenkaan myynnissä.
 
Monkey Busineksen Aktiivipoika Tatu ja Valtteri ”Melkko” Melkoinen hioivat kanssamme lyhyttä myyntipuhetta (hissipuhe). Hissipuhe on yksi tapa auttaa myyntiä. Kun kohtaa uusia ihmisiä – on puhe valmiina ja voi keskittyä kuulemaan toista!  Tatu toi esiin Timo Ropen myynnin sipuli -esimerkin: ensin tulevat mielikuvat, hyödyt ja vasta sitten ominaisuudet! Herätä asiakkaan mielenkiinto!
Myynti on ihmisten johtamista ja vaatii suunnitelmallista työtä päästä sattuman yläpuolelle.

Sähköinen liikentoiminta Suomi Oy:n Kirsi Mikkola kehoitti laittamaan oman myyntipuheen videoituna kotisivuille. Kannattaa miettiä mitä tietoja asiakkaalta on hyödyllistä kysyä, perustietojen lisäksi. Asiakkaalle pitäisi pystyä tarjoamaan lisäpalveluja jo ennen hänen tuloaan.  Henkilökohtainen palvelu voi olla myös sähköisten välineitten kautta, esim.  chat tai skype. Kaikilla tuotteilla on oltava selkeä hinta, joka on kyettävä sanomaan heti kun asiakas kysyy.  Kirsti Mikkolan aineisto Slide Share -palvelussa.

Yrityksen nimen ja ilmeen tulee olla yhtenäinen kaikilla kanavilla: verkkonäkyvyydessä aina sama nimi! PK-yritysten kannattaa liittyä yhteen myynnin ja markkinoinnin tehostamiseksi!

Kirsi Mikkola kertoi että on olemassa useita ilmaisia työkaluja, joilla yritys voi omaa verkkonäkyvyyttään kehittää ja seurata. Vinkkejä niistä löytyy sähköinenliiketoiminta.info -sivuilta. 

Seminaarin ohjelma ja aineistot ovat ohessa (täydentyy vielä).
Ċ
Sirkka Paananen,
8.5.2013 klo 3.21
Ċ
Sirkka Paananen,
8.5.2013 klo 3.21
Ċ
Sirkka Paananen,
8.5.2013 klo 3.20
Ċ
Sirkka Paananen,
8.5.2013 klo 3.24
Ċ
Sirkka Paananen,
8.5.2013 klo 3.21
Comments