12.3.13 Tee tulosta tyylillä 1 - laatu ja viihtyisyys

lähettänyt Sirkka Paananen 26.2.2013 klo 5.05   [ 8.4.2013 klo 3.56 päivitetty ]

TEE TULOSTA TYYLILLÄ  - seminaarissa kuulimme laadun ja viihtyisyyden merkityksestä palvelukokemuksessa ja saimme tietoa ja työkaluja suunnitelmalliseen kehittämiseen.

Päivän aloitti Haaga-Perhon kehitysjohtaja Anne Lukkarila kertomalla käyännönläheisesti  mitä systemaattinen laadun kehittäminen ja mittareiden hyödyntäminen pienessä yrityksessä on / voi olla. Ei ole niin pientä yritystä ettei laadun kehittäminen olisi tärkeää, ehkäpä pienessä yrityksessä laadun kehittäminen on vieläkin tavallistakin tärkeämpää.
On tärkeää saada tieto "nahkakansista" luettavaan muotoon, Anne kertoi esimerkin naisesta jonka 25 -vuotta toiminut cafetering yritys meni konkurssiin hänen puolen vuoden sairaslomansa aikana, kun toimintaa ei kukaan pystynyt sairasloman aikan hoitamaan, kun ei tiedetty miten. Laatukäsikirjan tekeminen ei ole vaikeaa, ellei sitä tehdä vaikeaksi. Esim. laatukäsikirjan voi tehdä videoimalla ja saada sertifikaatin.  
 
Välipalana Reijo Himanen kertoili vertailemalla oppimisesta, mitä benchmarking parhaimmillaan on. Benchmarkkaukseen palaamme ensi syksynä tarkemmin.
 
Toisen näkökulman mitä laatu on toi Krista Dorn-Lamminen mielikuvien ja elämysten luomisesta tilojen visuallisuuden kautta asiakkaalle. Kuinka tila ja miljöö vahvistaa tai heikentää palvelukokemusta? Mitkä ovat asiakkaan ensivaikutelmat?
Onko yleisilme siisti ja tarkoituksen mukainen (kirjavat mapit kaappiin tai yhdenvärisiksi)? Luoko sisustus myönteisen ilmapiirin, mitä se kertoo yrityksen työskentelty tavoista?  Yhtenäinen ilme luo vaikuttavuutta. Yritys on osaava ja luotettava. Yhteinäinen ilme toistuu markkinoinnissa, mainonnassa ja esim. käyntikorteissa.
 
Seminaarin järjestivät yhteistyössä Finnbeing – ja Matkailusta laatua koko elämään – hankkeet.

Tee tulosta tyylillä -seminaarisarja toisen osan 10.4.2013 aiheena on myynti ja myyntipuhe.

Ċ
Sirkka Paananen,
5.4.2013 klo 1.58
Ċ
Sirkka Paananen,
5.4.2013 klo 1.59
Ċ
Sirkka Paananen,
5.4.2013 klo 4.18
Ċ
Sirkka Paananen,
5.4.2013 klo 4.19
Ċ
Sirkka Paananen,
5.4.2013 klo 4.20
Comments